Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur får vi mat om jag tappat bort kortet?

Jag har varit kund hos Swedbank/Sparbanken sedan jag fick mitt allra första sparkonto när jag var litet barn.

Annons

Och nu får man höra om kontantlösa bankkontor? Man blir helt paff. Dock gör jag nästan alla köp och hantering av mina pengar med bankkortet och internetbanken, så mig gör det inte så mycket. Min fråga är: Hur gör jag om jag tappar bort mitt bankkort och jag måste handla mat till min familj inför en helg? Det tar ju några dagar innan man får hem det nya kortet, och tidigare har det gått utmärkt att göra ett gammeldags uttag på kontoret i samband med beställningen av det nya kortet. Ska man snällt vänta och låta barnen svälta tills man får det nya kortet?

Och hur gör ni när någon vill avsluta sitt bankkonto hos er? Vilket förmodligen otroligt många av era kunder vill göra nu. De som inte redan har ett nytt konto hos någon av era konkurrenter vill nog ha pengarna i handen när de lämnar er, men det går ju inte? Ni har ju inga kontanter att ge ut.

Kontantbehovet kommer aldrig att försvinna! Tänk den dag när lilla Elin, fem år, får sin veckopeng överförd till sitt bankkort i stället för att få tjugolappen direkt i handen. Tänk den dag när man på en arbetsplats eller en skola samlar in pengar till en blomma till sin chef/lärare, och alla som vill vara med på det är tvungna att först logga in på sin bank och sedan föra över pengarna.

En dag kanske tekniken tillåter ett totalt kontantlöst samhälle, men den finns inte i dag, och det är underligt att bankerna redan börjat vandra den vägen i förtid. Finns tekniken på det kontantlösa bankkontoret i dag som gör att min familj kan få mat på bordet även om jag tappat bort mitt bankkort?

Er kund än så länge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons