Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan de sova om nätterna?

Annons

Får morgontidningen och sätter nästan kaffet i vrångstrupen. Höga chefer inom bankvärlden tjänar cirka: 50000 mer i månaden än specialistläkare? Vad är det för fel?

Vad tycker dessa chefer inom bankvärlden att de gör för mer nytta än specialistläkaren?

Samtidigt är det turbulens i den svenska vården. Vissa (läs Gävleborg) tycker att ambulanspersonal ska jobba mer för lägre lön och sämre villkor. Barnmorskor säger upp sig på löpande band på grund av dåliga arbetsförhållanden, dålig tacksamhet från sina arbetsgivare och dåliga löner. Och det är inte bara sjukvårdspersonal utan berör även poliser, lärare och flera som inte orkar längre.

Jag bara undrar? Vad motiverar dessa bankchefer till sina löner? Hur kan de sova på nätterna om de är det minsta medvetna om att arbetskårer som gör en långt mer samhällsnytta än dem har så mycket sämre villkor och löner. Hur kan Sverige som land tolerera att det här förekommer? Den här skrivelsen består som ni ser av frågetecken.

De svar jag gissar är att:

1. De saknar kunskap.

2. De saknar empati med andra.

3. De saknar vett. Ja, jag vet det finns miljoner andra som tjänar miljoner i dollar, pund, kronor som inte är värda hälften av en sjuksköterska, barnmorska, polis, lärare, läkare (till exempel proffs inom sporten) Men det försvarar inte det här. Även sportfånarna borde ta sig en eftertanke om de verkligen gör sig värda de ofantliga summor pengar de får för att leka.

Jag blir bara så arg när jag får det här som jag redan tidigare misstänkt bekräftat. Själv är jag företagare men skulle aldrig ta ut mer lön än vad företaget mäktar och absolut inte på andras bekostnad (uteblivna löner).

Nu börjar jag som gammal “kärring” bli så arg på allt vad högre tjänstemän och politiker och sportfånar förestår att jag ryter. Ge dem som förtjänar skäliga arbetsvillkor och en ordentlig lön. Ta inte ut mer för er egen del än ni förtjänar, det vill säga så ni kan leva på det.

Och om någon säger att jag inte vet vad jag pratar om och antyder att jag inte kan göra era så kallade jobb. Testa mig och jag byter gärna med er. Jag bara undrar om NI kan göra mitt? Tveksamt.

Karin Hallqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons