Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan det vara så orättvist?

Annons

Jag har bott i Gävle sammanlagt 25 år. Först på Öster i elva år, sedan på Nordost i 14 år. När jag behöver upp till centrum och handla då får jag gå fram och tillbaka, samt uträtta mina ärenden där, och då blir det flera steg. Jag har skrivit i mina färdtjänstpapper att jag inte kan åka buss, jag orkar inte lyfta rollatorn. När jag har kommit innanför mina dörrar har jag varit trött och slut. Har tagit av mig jackan, satt mig i en stol i min hall med varorna i korgen på rollatorn samt ibland kassar som jag hänger på handtagen. Där har jag suttit och gråtit många gånger för mina ben börjar bli gamla och hela människan också.

Nu hade jag önskat att få komma närmare centrum, för där finns hälsocentralen, apoteket, fotvården i huset som jag önskar, Adjunkten. Jag hade ett samtal med min läkare om att få ett intyg. Det ordnade hon och sände det till Gavlegårdarna utan att jag fick läsa detta. Jag besvärade läkaren om kopia av detta. De raderna som hon skrev var inte till mycket hjälp. I stället kom det en avi med posten, att jag skulle betala

313 kronor till Söderhamn.

Nu sitter jag och funderar hur det blir till vintern, med halka, snö, och alla plogkanter som jag får lyfta rollatorn över (om det går). Jag vet att det är flera damer som bott här bredvid mig som har flyttat in på Adjunkten. De är mycket piggare än jag. Det är flera som är ute och cyklar och de är ute på resor. Nu sist var det en kvinna som reste till Uppsala, hon skulle vara hundvakt. Vad ska man säga om detta? Är de sjuka eller friska?. När de är hemma så skryter de om att de har det fint och bra på Adjunkten. Nu vill jag veta vad ni går efter när det är en sådan orättvisa. När jag sökte var det fyra eller fem lägenheter tomma.

Har varit till centrum igen, kommer hem som vanligt, slänger av mig jackan, sitter i min stol, tårarna rinner och benen är slut. Fick ett brev med avslag. Då blev det dubbelt så många tårar. Ni förstörde hela helgen för mig. Ni får se själva när ni blir gamla, hur roligt det är. Man känner sig onödig på vår fina jord.

Orättvist här i världen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons