Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan ni minska anslagen?

/


Patriarkala strukturer som är den organisering enligt vilken svenska samhället byggts får konsekvenser; kvinnors underordning.

Annons

Kvinnors underordning innebär inte minst mäns våld mot kvinnor. Mäns våld mot kvinnor är inget undantag som går att negligera varken av politiker, rättsväsendet, socialtjänst och andra myndigheter eller av det som kan kallas allmänheten.

40 procent av kvinnorna i Sverige har någon gång utsatts för våld av en man de haft en nära relation med. Kvinnojourerna organiseras runt om i Sverige av frivilliga krafter, kvinnojourerna som erbjuder stöd, rådgivning, skyddat boende, hjälp gentemot myndigheter och polis organiseras av frivilliga och drivs ofta ideellt med statsunderstöd och pengar från insamlingar.

Kvinnojourerna gör allt det arbete som samhället inte gör när kvinnor och barn i hemmet utsatts för våld. Nu minskar Socialstyrelsens anslag till kvinnojourerna vilket kommer att få förödande konsekvenser för kvinnojourerna som tvingas dra ner på en för samhället och medborgarna oumbärlig verksamhet, tillsammans med tragiska konsekvenser för de våldsutsatta kvinnorna och barnen.

Under Alliansregeringen hade ingen blivit förvånad över ett beslut att minska anslagen till kvinnojourerna men hur en socialdemokratisk regering som regerar med stöd av Miljöpartiet inte ser till att det finns pengar till verksamheter som kvinnojourer är för mig fullständigt obegripligt.

Socialdemokraterna lovade i valrörelsen att reparera de skador som Alliansen orsakat svensk välfärd; inte ett ord sades om minskade anslag till verksamheter som till exempel kvinnojourerna. Och Miljöpartiet med ert stora stöd bland kvinnliga väljare! Hur tänker ni?

Lena Thomsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons