Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kunde du stjäla när mamma var på sjukhus?

Annons

Min mamma valde att bo kvar i sitt hem efter att pappa gick bort. Trots en svår muskelsjukdom och en allt sämre syn har det fungerat skapligt med hjälp av nattpatrull, hemkörning av mat, handlingshjälp varje vecka och så vidare.

Det hade kanske pågått än om hon inte hade ramlat och brutit lårbenet vid ett toalettbesök. Hon hade larm så hon fick assistans och en ambulans till sjukhuset i Gävle. Min bror kom hit till Sandviken och vi hjälptes åt med det praktiska som behövdes.

Efter ett antal dagar noterade vi att någon hade besökt den tomma lägenheten. Mammas portmonnä var tömd till sista mynt (cirka 2 000 kronor) samt att två vigselringar saknades. Då vi hade fullt upp med sjukbesök och att leta efter annat boende till mamma, blev det aldrig av att gå vidare med anmälan till polis och så vidare. Dessutom fanns det ju ett antal nycklar hos de människor som besökte mamma vid behov.

Vi orkade bara inte ta tag i detta.

Vad jag nu undrar är, hur kan någon gå in i en tom lägenhet och stjäla från en handikappad kvinna när hon är på sjukhus? Du kan inte ha något samvete och förmodligen en svart själ.

Ett varningens ord till andra som hamnar i samma situation som vi gjorde; lita inte på nån!

En av sönerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons