Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur många timmar ska jag behöva vänta?

Är det verkligen så att vi studerande som bor på små orter ska behöva lida ännu mer av dåliga bussförbindelser till städerna där skolorna befinner sig?

Annons

I mitt fall (och många andras) studerar jag i Gävle, bor i Järbo och pendlar fram och tillbaka.

Som det är nu är jag borta tolv timmar om dagen, varav sju av dem är skoltid. Jag åker sex–sju olika bussar för att ta mig till skolan. Men det är inte det som tar tid, utan förbindelsen mellan Sandviken och Järbo.

Och nu ska ni minska ner på bussturer? Hur tänker ni då? Vad tror ni att ni kommer att få för reaktion från Järbos ungdomar och föräldrar?

Bensinen är knappast så pass billig att de har råd att köra sina barn till Sandviken varje dag. Och tiden finns nog inte heller för den delen.

Missar man en buss, vilket jag gör varje dag på grund av den dåliga planeringen måste jag vänta en timme tills nästa går. Ber man busschaufören att vänta får man ett argt svar att man skulle ha tagit en tidigare buss. Men om inte möjligheten finns då?

Och när ni ska minska ner på kvällsturer, hur många timmar ska jag behöva vänta?

Hur kan ni minska ner på turerna under helgerna när det knappt går några? Under en lördag går det fem bussar och under en söndag går det fyra bussar.

Man kan knappt ta sig från Järbo, och när man väl gör det kan man knappt ta sig tillbaka.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons