Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur menar Billström de ska känna sig välkomna?

/


Asylsökande i Sverige ska enligt riksdagens förste vice talman Tobias Billström (M) visa lite tacksamhet över att ha fått komma till Sverige, anför han på Facebook i en kommentar till en ledarkrönika i Aftonbladet skriven av Somar Al Naher.

Annons

”Hen skall vara tacksam att det finns stater som Sverige som bryr sig”

Ett anmärkningsvärt yttrande då det kommer från en av svenska tiksdagens talmän.

Det kanske är lite svårt att visa tacksamhet till ett land där det i riksdagen finns partier som klart visar att de egentligen är emot flyktingar och helst skulle vilja skicka tillbaka dem till det land de kommer ifrån och att de företräder Sverige som talmän i riksdagen

Det är anmärkningsvärt att nu en betydande ledamot i Sveriges riksdag så klart visar vad han egentligen tycker om flyktingmottagandet. Moderatstyrda kommuner har visserligen tidigare visat att de inte vill ta emot flyktingar inte ens när det rör sig om ensamkommande barn.

Reinfeldts tal om att svenskarna ska öppna sina hjärtan hade tydligen inte stor grund hos Moderaterna. Det var väl därför han avgick som partiledare. Han hade tydligen inte partiet med sig.

Jag förstår hen då en så stor del av partiväsendet iSverige representerat av SD och nu offentligt av en betydande del av M helst skulle vilja avvisa flyktingar som kommer till Sverige.

Då kan man inte känna sig välkommen och visa tacksamhet.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons