Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ser Sandviken på människovärde?

Jag har ett barn som har gått tre år i en liten grupp på Murgårdsskolan för att han inte kan gå i stor klass.

Annons

Nu ska alla små grupper och alla resurser till dessa barn tas bort från höstterminen 2009. Mitt barn har inte en chans att klara grundskolan om detta verkställs.

Jag kan inte låta bli att undra hur skattepengarna kan räcka till bonusar, fallskärmar och avgångsvederlag till ministrar och direktörer när kommunerna inte har råd att låta alla barn få en grundskoleutbildning.

Räknar vi ihop alla dessa ”bidrag” som kallas bonus, fallskärm och avgångsvederlag blir det flera miljarder varje år.

Finns det någon människa som är värd så mycket pengar samtidigt som massor med barn inte ens är värda en grundskoleutbildning?

Är det verkligen möjligt i Sverige? Snart har vi vanliga medborgare, arbetare, skattebetalare ingen framtid här utan vi tvingas söka arbete och bostad i andra länder i Europa. Jag med flera har redan börjat se oss om efter jobb i Norge.

Själv arbetar jag inom vård och omsorg och har betalat skatt i många år i Sandvikens kommun och nu gäller skolan plötsligt inte för mitt barn. Mitt barn är tydligen inte värd att gå i skolan, liksom många andra barn.

Finns det ingen värdegrund i Sandvikens kommun? Borde inte alla ha lika människovärde? Med rätt hjälp och stöd kan mitt barn klara både grundskola och gymnasium samt ha ett arbete och fungera i samhället.

Men utan hjälp och stöd finns inga förutsättningar för detta.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons