Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ser världens framtid ut?

Annons

Många skulle nog säga att den ser ljus ut. Jag skulle dock inte hålla med om detta. Aldrig någonsin i historien försvinner arter, i så snabb takt som nu. Aldrig någonsin i historien har vi haft så stora klyftor, mellan fattiga och rika. Aldrig någonsin har miljöförstöringen varit så stor och aldrig någonsin har vi förbrukat jordens resurser i så snabb takt. Vi ser hela tiden nya temperaturrekord och 80 procent av världens energiproduktion kommer fortfarande från fossila bränslen.

I framtiden kommer det absolut störst hot vi kommer att möta, vara klimatförändringarna. Vi kommer att få se istäcken smälta och städer försvinna. Vi kommer få se regnskogen skövlas ännu mer, kanske till och med så att de försvinner helt från jordens yta. Vi kommer också få se öknarna sprida sig och temperaturen stiga till icke önskvärda temperaturer. Redan idag vet vi att temperaturen har stigit globalt med 1 grad. Detta låter kanske inte som så mycket, men skulle temperaturen stiga med 1-2 grader till så skulle det få katastrofala följder för både människor, djur och natur.

Vi kommer också i framtiden att få se miljontals människor försöka fly till länder med ett mildare klimat, som till exempel Kanada, Ryssland och Sverige. Är detta något vi kommer klara av, när vi inte ens kan ta emot några hundratusen från Syrien utan protester och prat om systemkollaps? Jag tror inte det.

 Som det ser ut just nu, så ser framtiden väldigt mörk ut. Det finns dock ljus i mörkret. Det gäller bara att få rätt personer på rätt plats, som kan sprida detta ljus. Se därför till att rösta på rätt personer, nästa val. Du har mer makt att du tror och det kan bli din röst som avgör allt.

 Tänk på det!

 Marcus Henriksson

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons