Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästerna var positiva till förslaget

Boende i fastigheten
19 december

Annons

PRO i Hofors har drivit på kommunen och Hoforshus om byggande av trygghetsboende i kommunen. I studiecirklar samtalades om lämpliga platser för att bygga marknära boenden centralt. Tyvärr är kostnads-läget för nybyggnation så högt att det verkade svårt att genomföra. Hoforshus gjorde då en genomgång av redan befintliga fastigheter och kom fram till att Centralgatan 5, som är i stort behov av upprustning, passade bäst. I PRO är vi väl medvetna om att fastigheten redan bebos av många äldre som bott där i många år.

Vi har uppfattat det som att hyresgästerna informerades om planerna i ett tidigt skede och såg positivt på förslaget. Vi förstår att det är svårt att flytta från en lägenhet som man bott i länge och trivs med.

PRO har på en månadsträff informerats om förslaget och på mötet var alla deltagare nöjda med det. PRO:s uppgift är att driva intressefrågor för de äldre. I Hofors bor många äldre kvar i sina fastigheter. Det blir allt fler äldre i kommunen och ett bra boende till en rimlig kostnad är en väldigt viktig fråga för oss.

I PRO Hofors är vi glada över att kommunen och Hoforshus lyssnat på oss och nu planerar för ett boende. Men PRO har inte varit med och beslutat om var och på vilket sätt boendet ska byggas.

Styrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons