Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyreskontrakten finns på engelska

SVAR TILL: Barbro Sollbe och Gärd Folkesdotter, 11 augusti

Barbro Sollbe och Gärd Folkesdotter ställer frågan om det stämmer att Gavlegårdarnas hyreskontrakt endast finns på svenska.

Annons

Som svar på den frågan kan jag berätta att våra avtal numera även finns översatta till engelska.

De problem som insändarskribenterna tar upp är inte något som bara drabbar internationella studenter. Vi möter motsvarande problem hos svenska studenter.

Gavlegårdarna har ett nära samarbete med Studentkåren och strävar hela tiden efter att ytterligare förbättra och förenkla rutinerna. För att säkerställa information om boendet till de internationella studenterna blir de upplysta om hur det är att bo hos oss i flera steg; inledningsvis vid en träff med kåren, därefter får alla ”The book of housing” – en bok fylld av både tips och regler som gäller för dem som hyr bostad av Gavlegårdarna. I samband med att de tecknar sitt hyresavtal har de fått en särskild bilaga med information på engelska.

Vi har tagit fram ny information och checklistor för att göra studentinformationen ännu tydligare för både svenska och internationella studenter. Vi håller i dagarna på att publicera nya sidor på vår webb och vi sätter upp infotavlor med trivselregler i rum och korridorer. Allt finns på både svenska och engelska. Nu ser vi fram emot informationsträffen med studenterna i september.

Har ni ytterligare frågor kring detta är ni välkomna att kontakta mig eller besök våra studentsidor: www.gavlegardarna.se/student.

Chef Kundcentrum, AB Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons