Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I 2000-talets Sverige är det inte längre fult att vara kommunist

Annons

I samband med att jag läste en ledare kom jag att fundera kring Alliansen och de borgerliga mediernas närmast maniska besatthet kring Lars Ohlys påstådda kommunism.

Till en början är det lätt att tro att de gör sig skyldiga till en klassisk retorisk ”halmdocka”, det vill säga att man i en för högern så typisk brist på saklig argumentation hänger sig åt att i stället beskylla sin meningsmotståndare för åsikter han inte har.

Men ändå gick det inte ihop.

Inte ens från den rakt motsatta sidan av det politiska spektrat kan man ens för en stund missta Ohlys järnhårt demokratiska välfärdssamhälle med de i stort sett helt väsenskilda terror- och polisregimer som följde i Sovjetunionens fotspår, eller?

Nej, att beskylla de blå för något sådant vore att påstå att de saknar ens en vanlig gymnasieelevs förståelse för ideologi och samhälle, vilket vore absurt. De är ju proffs på saken!

Så slog det mig plötsligt: Vad högern försöker göra är att helt enkelt omdefiniera vad det innebär att vara kommunist! Plötsligt uppfylldes jag av en sinnerlig glädje och en stolthet över att leva i ett land där politiker ger sitt yttersta för att båda sidor ska få komma till tals och bli förstådda. I dagens klimat av politisk smutskastning och misrepresentation av meningsmotståndare är det sannerligen ett unikum.

Så jag skulle därför vilja tacka Alliansen å allas våra vägnar för att ni rentvått begreppet och visat oss att i 2000-talets Sverige är det inte längre fult att vara kommunist.

Jag ska se till att ta till vara på det här, och jag vet också att jag inte är ensam när jag säger: ett mer kommunistiskt Sverige till alla!

Christoffer, stolt ”kommunist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons