Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I miljöfrågor kan det inte finnas några landsgränser

Annons

Det är guldläge för Sverige att göra en lysande miljöinsats genom att lägga ner brunkolsverksamheten som Vattenfall bedriver i Tyskland. …I miljöfrågor finns inte landsgränser, allt vi gör påverkar hela klotet.

Jag tror att ett beslut om att sälja bottnar i okunnighet. Vi vet en hel del om hur vi förstör klimatet i dag, men tydligen inte tillräckligt för att förstå att detta är ett fantastiskt tillfälle att göra skillnad.

Jag anser att alla förtroendevalda, särskilt på topp-poster, behöver en grundläggande miljökurs på högskolenivå. Särskilt statsministerposten, varken Reinfeldt eller Löfven verkar ha grunderna.

För några år sedan hade jag den stora glädjen och smärtan att läsa miljö och det jag särskilt minns som nånting svårt jag behövde ta till mig, var gruvdriften. Vilka oerhörda konsekvenser gruvdrift över huvud taget har.

Det talas ofta om att vi är ett rikt land. Tyvärr har stora rikedomar under Allianstiden samlats hos privatpersoner och kan inte längre brukas vid ett tillfälle som detta.

Människor verkar ha ett enormt behov av att äga och slösa resurser, inte minst naturens.

Jag önskar att Socialdemokraterna som genom ett under ändrar inställning i den här affären i Tyskland.

Vi klarar oss utan de miljarderna när vi samtidigt gör en miljöinsats vars värde knappt kan beräknas.

Gunvor Gunnarsson

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons