Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrotten är inte längre en lek

Jag blir inte förvånad över vare sig ledarens reaktion eller barnets i artikeln om killen som blev avstängd i ett år från fotbollen.

Annons

Idrotten är inte längre den lek som det från början var menat att vara och inte längre till för alla barn. När jag var liten tog barnen ett brännbollsträ eller en fotboll och spontanidrottade – de skrattade, busade och hade roligt på gräsmattan där vi bodde, utan föräldrar. Visst var det orättvist ibland och visst bråkade vi, men vi ordnade för det mesta upp det.

Nu har vuxna tagit över det spontana och allt ska vara arrangerat inom klubbar och idrottsföreningar. Den spontana och roliga leken som fanns hinns inte med för de styrda träningarna. På något vis kan jag förstå ledaren även om jag inte tycker att hans beteende var rätt! Föräldrar lägger sig i träningar och matcher i stället för att glädjas åt att barnen kan ha det roligt tillsammans. Alla ska vara bäst, vinna! Ledarna har höga krav på sig. Det ligger i och för sig i hela samhället som strävar efter att vara bäst. Hoppas att det reder ut sig för den lilla killen, hans lag och ledare. I den åldern ska barnen ha skoj, det är då de blir bra spelare när de blir vuxna. En bra ungdomsledare kanske inte vinner matcherna jämt, men han kan skörda så att de blir stora spelare med sitt sätt att leda!

Birves

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons