Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

In i skolan med idrott och kultur

Angående Hofors kulturskolas vara och Backmans motion om tjejers idrott i skolan.

Annons

Förr när Sandy P var ordförande i skolstyrelsen i Hofors ville hon ha in dans på skolchemat men det var för kontroversiellt. Man hade också en musikskola och en orkester med unga och gamla som spelade tillsammans.

Att musik, idrott, dans och upplevelser för hela kroppen stimulerar den ena hjärnhalvan så att den andra mer teoretiska utvecklas har man vetat länge, men skolfolk och även politiker har trott och tror att boklig kunskap är förmer. Inte alla men tillräckligt många. Förskolan arbetar med hela barnet under hela vistelsetiden, skolan har fortfarande avbrott med rast där den mesta mobbningen sker och man störs i inlärningssituationen.

Kulturskolan är bra men för dyr om man har flera barn. Då missar man också många talanger. Nej, in i skolan med både idrott och kultur, då först är skolan till för alla oavsett inkomst och kön. Man får jämställdhet på köpet och behöver inga likabehandlingsplaner.

Sedan vill jag ge ett fång rosor till alla som finns på Folkans fritidsgård, unga och andra vuxna. Ni gör ett jättefint jobb men jag undrar om många av er är med i kulturskolans aktiviteter.

Tänk på detta ni styrande om och när ni eventuellt ska ha en kulturskola som är lika för alla. Det skulle vara bra om några unga och även föräldrar kunde tycka till i denna fråga.

Som ni kanske vet så är människovärdet knutet till existensen, inte till funktioner och egenskaper. Men människor kan upplevas som olika. Värdefulla människor kan ha olika betydelsevärde. Tänk på detta när ni röstar i nästa val, vilka som tycker att en del är värda mer än andra. Fram för allas lika värde.

Gammal gräsrotskvinna som ser, hör och drar slutsatser

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons