Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Information sprids som pesten på nätet

Annons

I dag sprids information snabbare än någonsin genom sociala medier, oavsett om den är sann eller inte.

Genom några få knapptryck kan man skriva vad som helst på nätet både som anonym eller som privatperson.

Dagens samhälle är uppbyggt kring sociala medier. Därför är det inte heller särskilt konstigt att människor väljer att publicera viktig information på sociala medier för att nå ut till personer så snabbt som möjligt.

Det här kan både vara en positiv och en negativ faktor beroende på vad informationen innehåller. Därför är det även viktigt att granska informationen man läser för att få fram källor på om det man läser är sant innan man drar egna slutsatser.

Det händer alltför ofta på sociala medier att information man läst döms på förhand utan att man egentligen vet om den är sann.

Det är därför väldigt lätt att man kritiserar och skriver ut sina egna tankar och åsikter om man har en negativ bild av det man har läst om.

Det här kan bidra till väldigt många negativa faktorer eftersom det finns väldigt många så kallade ”nättroll” som väljer att vara anonyma på nätet och skriva falsk information om andra personer som inte alls stämmer. Det här kan få väldiga konsekvenser i det långa loppet när en person blir utsatt för nätmobbning på grund av osann information av anonyma användare på nätet och förstöra någons liv.

Fanny Jönsson Wigren

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons