Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insikt kommer före åsikt


Insikt kommer före åsikt.

Annons

Människors lust till och behov av folkbildning är tidlöst. En verksamhet med hundraåriga anor står fortfarande stark. Uppgifter i nutid och i framtid finns i mängder.

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) i Gävleborg är en av dessa aktörer som samlar människor i verksamhet för eget växande och det gemensammas utveckling. SV ger människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser.

Vår bildningssyn bygger på människors förmåga att själva, och tillsammans med andra och med hänsyn till miljön, forma sina liv. Vår vision är en värld som präglas av hållbar utveckling till alla delar, socialt, ekonomiskt, miljömässigt och kulturellt. Vi har bestämt oss för att vara den mest pådrivande och engagerande lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle.

Utifrån detta finns SV:s övergripande prioriteringar och fokusområden. Det handlar om att erbjuda människor i utsatta situationer verktyg för en egen bildningsresa, att ge personer med funktionsnedsättning egenmakt, att ge engagerade människor verktyg för lokal utveckling och att erbjuda äldre möjlighet till förbättrad livskvalitet. Gävleborgsavdelningens fokus blir då på mångfald, kunskap, arbete och landsbygd.

Över allt detta har vi ambitionen att vara det mest lokalt närvarande studieförbundet och vara de som når flest människor i verksamheten. Studiecirkeln har där en särställning.

Kenneth Nilshem

ordförande i Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons