Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internet följer inga lagar

Stop Online Piracy Act (SOPA) är ett amerikanskt lagförslag som syftar till att göra det möjligt för amerikanska myndigheter att föra rättsliga processer mot webbplatser och andra internettjänster som bryter mot federal upphovsrättslagstiftning.

Annons

Även om dessa tjänster är baserade utanför USA:s gränser. Detta förslag har fått massiv kritik eftersom detta innebär att om SOPA/PIPA går igenom förväntas attacker likt Hiroshimabomben, fast på internet.

Jag kan inte förstå mig på deras lagförslag. Hur skulle det vara möjligt för massiva sajter som Google och Twitter, med miljoner personer som klickar sig ut och in, att kunna förhindra alla dem att inte lägga ut något som inte är lagligt enligt upphovsrätten.

Det klingar falskt med båda yttrandefrihet och tryckfrihet, vilket är helt absurt.

Tänk er själva: ska senate.gov (SOPA:s hemsida) lägga ner sin egen sida om jag kommenterar något som bryter mot upphovsrättlagen. De som kom med detta lagförslag måste vara personer som inte har några erfarenheter av internet.

Internet följer inga lagar, internet är fritt och underbart och ska aldrig censureras, blockeras eller förbjudas.

Ni som använder Facebook eller någon annan slags av social sajt har säkert sett protestbilder och allt möjligt delats och läggas upp. Tack vare detta och några förståndiga politiker har nu de hårt kritiserade amerikanska antipiratlagarna SOPA och PIPA slopats, åtminstone inom den närmaste tiden. Jag regerade även på att ingen av Sveriges tidningar drog upp detta till ytan tidigare. En sådan här stor utrikesnyhet som skulle förändra vardagen för nästan varje svensk.

Thim Bodin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons