Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är i alla fall nöjd med min pension

Annons

Många pensionärer protesterar mot att vi betalar högre skatt än de som arbetar. Eftersom jag själv är pensionär skulle det ligga i mitt intresse att vilja ha lägre skatt. Men så lätt är det inte!

Vi är väl alla överens om att vi ska betala skatt på våra inkomster för att på så sätt bidra till driften av vårt gemensamma samhälle? Bra, sedan kan vi diskutera hur mycket var och en ska bidra med.

ATP-systemet rörde till det för oss eftersom sossarna fick oss att acceptera att de pensionspengar som vi betalade in via arbetsgivaravgiften, användes för att betala pension till dem som redan var pensionärer.

Så där har det tuggat på, ända tills allianspartierna med Moderaterna i spetsen fick förtroendet av väljarna att förvalta Sverige.

De hade nämligen upptäckt att de som jobbar är en mycket större grupp än pensionärerna, men inte så stor som den skulle kunna vara för att arbete inte alltid varit första prioritet på grund av sossarnas bidrags- och skattesystem. Därför infördes jobbskatteavdraget! Och det retar dagens pensionärer!

Sammanfattningsvis: vi pensionärer har inte fått höjd skatt, det är de som arbetar som fått lägre skatt! ”Orättvist”, dundrar pensionärsorganisationerna.

Tyvärr finns det bara en lösning på problemet och det är att ta bort jobbskatteavdraget! Skulle ni som klagar bli lyckligare då? Ni får inte mer pengar i plånboken, men de som jobbar får lite mindre.

”Skit detsamma, huvudsaken det är rättvist”, skaldar PRO.

Många tror faktiskt att staten skänker pengar till de grupper som får skattesänkning! De missar bara en ”liten” detalj: vems pengar var det från början?

Jo, det var inkomsttagarens eller förmögenhets- ägarens pengar från början men staten ”nallar” lite skatt. Får man sänkt skatt får man behålla mer av sina egna pengar, man ”får” inga pengar!

”Alliansen skänker pengar till dem som redan är rika” mässar sossar och vänsterpartister.

Men nu vet ni bättre, staten skänker inga pengar till rika eller de som arbetar. Man låter dem bara få behålla lite mer av sina egna pengar! På det sättet blir det mer intressant att arbeta och att anställa.

Totalt blir det därmed mer skattepengar att använda till ”vård, skola och omsorg” samt lite kulturtjafs, USA-resor med mera.

Jag är nöjd med min pension och skulle definitivt inte bli lyckligare om de som arbetar och hjälper till att betala min pension får höjd skatt!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons