Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är inte någon bortskämd unge

SVAR TILL
”Kocken”, 24 mars
och ”Trött på gnäll!”,
26 mars

Annons

Jag är nu 18 år och går sista året på gymnasiet. Jag har alltid fått hemlagad mat, husmanskost, ”riktig mat” hemma, och jag har alltid hatat skolmaten.
Min far är utbildad, och har arbetat som, kock sedan över 20 år, och min mor är utbildad kallskänka sedan lika länge. Släkt, vänner och andra har alltid positiva kommentarer till övers när det gäller mina föräldrars mat.
Därför blir jag mäkta förbannad när jag läser dessa korkade kommentarer. Jag skulle vilja påstå att den största anledningen till att jag ogillar skolmaten är att jag växt upp med så pass bra mat hemma – vilket är raka motsatsen till ”Kockens” påstående. Jag äter inte på McDonalds, jag mår illa av flottig pizzeria-pizza och köpe-köttbullar är det värsta jag vet. Jag är inte någon ”bortskämd unge” när det gäller det.
Å andra sidan förstår jag inte ”Kockens” resonemang – är man bortskämd när man växer upp med så dålig mat? Konstig vinkel.
Om skolmaten skulle jag vilja säga att, visst, den kanske görs enligt tallriksmodellen. Men när en gryta går ut på 10 procent slamsor av kött från Långtbortistanska kor som har det dåligt och 90 procent gråbrun sörja, och serveras med pulvermos (när man är van med riktigt hemlagat mos), är det inte alltid man vill följa modellen.
Jag hoppas verkligen ni som klagar på oss som klagar har ätit av skolmaten. Om ni har det och fortfarande ser oss som bortskämda skitungar – okej! Alla har väl rätt till sin åsikt. Men när det går så långt som påhopp på våra föräldrar – då måste jag säga till.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons