Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är söndersliten – men har 24 år kvar!

/


Hur länge ska vi i Hemtjänsten orka med detta tempo?

Annons

Det fullkomligt väller in jobb dagligen! Gamla och sjuka som behöver vår hjälp, arbetsbelastningen är på tok för hög. När sedan vårdinstanserna skickar hem vad de bedömer färdigbehandlade patienter, som i verkligheten är döende eller väldigt dåliga står vi där helt utan hjälpmedel och ska försöka sköta dessa personer så gott vi kan.

Detta resulterar i att ryggar går sönder och att blodtryck skjuter i höjden för att vi måste lyfta för tungt och att vi måste stressa för att hinna med. Sedan har vi dessa rapporteringstelefoner som vi måste använda men som tyvärr också sinkar oss då man måste vänta varenda gång man ska ”logga”in sig hos vårdtagare.

Detta skapar ännu mera stress när tiden redan är så knapp. Jag har i nuläget 24 år kvar till pension men är redan totalt utsliten och så ser läget ut för många av mina arbetskollegor. Det är en mardröm var dag att behöva gå till ett arbete som sakta men säkert tar livet av en.

Och till er som anser att hemtjänstarbetare är lata och inte gör något, till er vill jag säga: Välkommen till oss på ”praktik” så kanske ni ändrar uppfattning. Tack för ordet.

Söndersliten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons