Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är trött på att vara lojal!

/

Öppet brev till klinikledningen och alla gravida i sommar

Annons

.Något jag inte förstår är hur det kan vara så att vi ska vara en klinik tillsammans med Hudiksvall när detta inte verkar gälla under sommarperioden.

Vår kära landstingsledning har beslutat att ge barnmorskorna i Hudiksvall 360 procent i lön när de tar extrapass i sommar. Trots att vi barnmorskor i Gävle gick ut tidigt i våras med att vi önskade en högre ersättning vid extrapass än fyllnad/övertid.

Vi anser att om man nu inte rekryterar personal på lång sikt måste det kosta om vi ska vara lojala mot vår arbetsplats och jobba extra under det högtryck som brukar uppstå på somrarna, då detta inte verkar vara värt någonting!

Orättvist? Ja, visst mycket! Inte för att det inte behövs i Hudiksvall men jag kan lova er gravida med beräknad förlossning i sommar att detta skulle likväl behövas i Gävle, eftersom det fattas barnmorskor på arbetspass även här!

Skulle olyckan vara framme, att någon skulle bli sjuk, så kommer denna lucka att fyllas av en utar-betad beordrad barnmorska, som mycket hellre skulle vilja vila i hemmets vrå.

Så med detta vill jag uppmana alla som räknar med att få barn nu i sommar att skriva insändare, kontakta media, ringa ner vår klinik- och divisionschef. Hjälp oss i Gävle att få den ersättning/lön vi också är värda. De lyssnar säkert mer på er än på oss...

Trött barnmorska som ledsnat på att vara lojal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons