Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag blir så trött på detta gnäll!

Åh, vad trött man blir på detta ständiga moderatgnäll. Är det inte Lars Beckman som gnäller över att Gävle kommun inte satsar på lokala företagare, så är det Gunilla de Maré som beklagar att Stortorget byggs om och försämrar inkomsterna för några småaffärer.

Annons

Främst kaféer runt torget – detta dessutom med buller och avgaser som stör omkringboende (bland annat de Maré själv).

Ingen av dem tänker i sitt gnällande på att lastbilarna, traktorerna och grävmaskinerna ägs av privata företagare som tjänar storkovan under ombyggnaden. Dessutom gör sig säkert rörläggare, elektriker och stensättare en skaplig slant tack vare ombyggnaden av torget till en vackrare och mer besökt plats än det har varit hittills. För att nu inte tala om de privata företag som sålt all den nya sten som läggs ut.

För övrigt kommer väl de kaféägare som just under ombyggnaden drabbas av minskad försäljning att med råge tjäna in detta och mer därtill när kunderna om ett år strömmar till i hittills osedd mängd.

Det är väl bara Jimmy Nordin som gnäller lika mycket på sossarna som moderaterna gör.

Fick han bestämma skulle Gävle bli en håla där ingen, troligen inte ens han själv, skulle vilja leva och bo.

Tack för att vi har en kommunledning i Gävle som vågar satsa lite framsynt och inte bara följer de elfte respektive tolfte budord som verkar vara de viktigaste för alltför många Gävlebor.

11:e budet: ”Så har vi aldrig gjort.”. 12:e budet: ”Så har vi alltid gjort?”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons