Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag ger inte upp mig själv!

I dag har samhället spårat ur! Man får inte se ut som man vill, även om alla pratar hela tiden om att det spelar ingen roll. Tydligen så gör det det! Och jag är jätteorolig för framtiden.

Annons

Jag har alltid haft en alternativ stil, piercingar och utstickande kläder.

Det var vem jag var. Men nu har allt ändrats. Jag går fortfarande i skolan och vi brukar ha apu. Och varje gång jag är på apu, som oftast är i butiker på stan, måste jag plocka ur mina piercingar och försöka smälta in så mycket i mängden som möjligt. Visst, jag skulle kunna göra allt för att få jobba med det jag verkligen vill och tycker om att göra! Men att jag ska påverkas personligt av det, det tycker jag är för mycket! Jag går sista året på gymnasiet och jag är livrädd.

I somras tog jag farväl av mitt gamla jag. Jag plockade ur mina piercingar och köpte kläder jag aldrig någonsin trodde att jag skulle ha i min garderob. Färgade håret ljusbrunt och kände mig som en vanlig person.

Men nu i stället, är jag helt vilsen och jag vet inte alls vem jag är längre.

Har samhället spårat ur helt så att man inte ens kan vara sig själv på jobbet? Jo tack, jag vet att företagen inte vill att man ska ha piercingar och kängor på jobbet.

Men inte undra på att det är så nu för tiden, för ni är för fega för att låta er personal sticka ut ur mängden. De kommentarer jag har fått av mina handledare är ”Nej, du kan inte ha piercingar, det skrämmer kunderna. Folk tittar snett och börjar undra varför du jobbar här”.

Men vissa människor tycker faktiskt att det är vackert med kroppsutsmyckningar och andra tycker att det är kul och intressant. Det är många som har kommit fram till mig och frågat om det gör ont att pussas med ”spiken” i läppen. Det är alltid lika roligt varje gång.

Nu har det gått för långt och jag tänker inte ge upp mig själv en gång till!

En rasande Erika

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons