Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har en framtidsdröm om Ockelbo

Öppet brev till politiker och beslutsfattare i Ockelbo kommun.
Det kommer ett gäng femtonåringar över torget i vår lilla kommun, de bär blommor i sin famn.

Annons

De hejdas av förundrade turister, som frågar vart de är på väg. ”Vi ska gå med blommor till pensionärerna på Bysjöstrand för det gör dem och oss glada.”

Här i vårt lilla Ockelbo har vi lyckats med att ta vara på lugnet och mänskligheten.

De gamla på Bysjö- strand vet att de får en innehållsrik dag med samtal, samvaro och gemenskap. De får vara uppe och delta i vardagliga livet och känna att de är betydelsefulla. Skratten och glädjen är av största betydelse.

Elever och lärare i skolan möts i samtal. Nyfikna och vetgiriga elever lyssnar till stimulerande lärare. Kunskap och möjlighet går hand i hand.

Både de små och de stora människorna på förskolan känner sig lugna och trygga. Här bygger vi självkänsla på ett livslångt lärande. Det lilla barnet möts med respekt för sitt kunnande och får alltid möjlighet att utföra ”kan själv”. Intresserade vuxna lyssnar och lär i innerliga samtal. Skratten bubblar och glädjen är självlysande. Här vet alla att tiden finns.

Allt detta blev möjligt tack vare att Ockelbosonen Daniel fick sin prinsessa och halva kungariket.

På självaste bröllopsdagen, stod Ockelbos kommunalråd och kommunchef mitt på torget, bland Ockelbobor, massor av turister och fotografer från hela världen och hyllade brudparet.

Orden löd:

För att hedra dig Daniel och kronprinsessan Victoria på er bröllopsdag skänker vi er det bästa vi kan ge, en fortsatt fristad i vårt vackra Ockelbo.

Presentpengarna går till att ge resurser och möjligheter i våra kommunala verksamheter. Barn, ungdomar och gamla ska känna sig trygga och vara fyllda av självkänsla. Vi ska värna om vår miljö, den lilla och den stora människan.

Vi är så stolta och glada för att vi kan genomföra detta och ni ska alltid vara välkomna till Ockelbo.

Efter det talet strömmar turister och fotografer till Ockelbo av nyfikenhet.

Alla ville ta del av utvecklingen i det lilla samhället som satsade på mänskligheten.

Den lilla människan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons