Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har torrt på fötterna för det jag skriver

Annons

Patrik! Nu gör Du dig skyldig till ett väl grovt personligt påhopp!

Du skriver att jag saknar all grund för det jag skriver!

Skillnaden mellan dig och mig är att jag använder all statistik som finns inom landet som Ekonomifakta, SCB KPI  och andra offentliga undersökningar. Du åberopar EUROSTAT. De flesta länder inom Europa är borgerligt styrda.

Att Sverige klarade finanskrisen berodde nog inte enbart på Alliansregeringens politik.

Ni fick som jag skrev överta en ekonomi i balans.

Ni sålde dessutom ut en del av Sveriges värdefullaste företag. Hade ni inte sänkt skatten med 140 miljarder för de rikaste så hade vi klarat oss ännu bättre.

Jobbskatteavdrag i stället för förhandlad höjd lön är ett bidrag och inget annat.

Den skattehöjning jag relaterade till är att de flesta pensionärer betalar enbart kommunal- och landstingsskatt, men eftersom de inte får det så kallade jobbskatteavdraget så innebär det att de betalar högre kommunalskatt än den som arbetar.  Med andra ord – de betalar större andel av de kommunala kostnaderna för vård och omsorg.

Arbetslinjen var inte framgångsrik. Anna Kinberg Batra har i ett tal offentligt erkänt att Alliansen inte hade någon jobbpolitik.

Sänkt skatt för pensionärer beror på det nya pensionssystemet vilket de flesta organisationer dömer ut som helkasst.

Av de 350 000 ökade sysselsatta ska minskas med 112 000 i ökad sysselsättning 2006 och då gällde fortfarande Göran Perssons arbetsmarknadspolitik, och övriga sysselsatta räknade in både arbetslösa, sjuka, studerande, företagsledare och egna företagare.

Sysselsättningsgraden är en produkt av antalet som har ett arbete i förhållande till folkmängden. En ökad folkmängd är en väsentlig del i detta.

Det är alltså väsentlig skillnad på om man anger sysselsättningen eller sysselsättningsgraden.

Kömiljarden har haft andra negativa effekter beroende på att landstingen arbetar med ett extremt styrsystem som SKL har hämtat från storföretagandet. Det säger sig själv att när man renodlar detta styrsystem som får man katastrofal personalbrist och fördubblade kostnader för inhyrd personal. Det är styrsystemet som inte tillät den rationalisering som genomfördes för att få utdelning i form av kömiljard.

Det hade nog blivit billigare att stötta SAAB än att betala tillbaka skatter till miljonären i Holland och arbetslöner till friställda arbetare i Sverige. Alliansens nedsvärtning av bilmärket visar sig nu vara felaktigt för nu kommer man tillbaka till Sverige för att få ta del av det höga tekniska kunnandet som finns i Sverige.

Regionstyrelsen består av personer från alla partier och är ansvarig för Regionens ekonomi. Det ansvaret delas av de som fattat besluten. Om beslutet om resor togs av enbart tjänstemän och sjukvårdsledningen så skulle oppositionen agerat för att beslutet skulle avgöras i Regionstyrelsen.  

Att jag skrev hundratals miljarder var ett skrivfel av mig som jag inte noterade vid genomläsningen av manuskriptet.

Ursäkta.

I övrigt har jag torrt på fötterna för det jag skriver.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons