Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag kan inte se problemet

Annons

SVAR TILL

”Inte för barn att leka på”,

1 september

Naturligtvis ska barnen inte leka på vägen men jag tror inte riktigt det är det som skylten syftar på.

Skylten talar om att det finns många barn som rör sig i området. Barn som kan vara på väg till en kompis på andra sidan gatan, på väg till lekparken eller hämtar en boll som rullat ut på vägen när de lekt på sin tomt. Dessa barn är faktiskt farligare än de barn som uppehåller sig på vägen eftersom de ofta har bråttom dit de ska, inte alltid ser sig för och har sämre reaktionsförmåga än vuxna. De barn som ställer upp mål på vägen och spelar bandy ser man ofta i god tid och de brukar vara snabba att flytta sig när det kommer en bil.

Jag kan inte riktigt se problemet att störas av en sådan skylt. Den är till lika mycket för dig som bilförare som för barnen. Du kan tycka att det är föräldrarnas ansvar och att de får skylla sig själva om något händer. Men jag kan lova dig att om du skulle orsaka ett barns olycka eller död så får du leva med det i resten av ditt liv. Föräldrars ansvar eller inte.

Och du. Kanske skulle inte skyltarna behövas om alla förare höll hastigheten. Jag har inte pratat med någon polis om detta men jag är ganska säker på att man inte får köra fortare än hastighetsskylten säger.

Axel och Alfreds mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons