Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag släcker inte lyset i kväll

Den internationella lobbyistorganisationen World Wildlife Fund (WWF), en så kallad NGO (Non-governmental Organisation), visar framfötterna med en propå om en så kallad Earth Hour.

Annons

Man uppmanar oss att släcka allt lyse under en viss timme. Avsikten är ungefär att vi ska hedra klimatet, men syftet är förstås att WWF ska vinna poäng i kampen om den flod av pengar som NGO:s kämpar om.

I den ständiga ström av mer eller mindre hotfulla notiser om klimatet som flödar ut från Naturvårdsverket kommer detta meddelande:

Jaha, så miljödepartementet väljer att fjäska for WWF. Man kan nästan befara att makten har glidit över till NGO:s från de statliga organ som vilar på demokratins grund.

Dessutom: Är det så välbetänkt av miljödepartementet att göra detta utspel även om man bortser från att departementet (åtminstone i mina ögen) gör sig löjliga.

Om väldigt många människor bryter (eller slår på) strömmen samtidigt genereras en chockvåg i elnätet. Förmodligen klarar nätet sådana chocker, men erfarenheten är kanske inte så stor och heller inte så entydigt positiv. Kanske kraschar ett ställverk någonstans med oanade konsekvenser. Vattenfallschefen borde ta en paus från sina “klimatutspel” och ta departementschefen i örat.

Snälla ni, alla politiker och myndigheter, kan ni inte sluta upp med allt “klimatbabbel”. Klimatet är inte hotat och hur som helst kan ingen styra klimatet, inte ens kineserna, så lägg av med den förfärliga indoktrinering som ni håller på med. Alla vanliga medborgare uppmanas att högaktningsfullt att strunta i Earth Hour. Låt alla lampor brinna.

professor i oceanografi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons