Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag slutar aldrig kämpa för barnen

Jag har en dröm om att..

Annons

...alla sjuka barn ska få ha sina föräldrar hos sig dygnet runt när de vårdas på sjukhus, även de som föds för tidigt eller är sjuka när de föds.

...små för tidigt födda barn ska få ligga hud mot hud med sin mamma eller pappa för att känna sig trygga och kunna använda sin energi till att växa och utvecklas optimalt.

...att det ska finnas tid till att kunna vårda de små barnen på deras villkor.

...att jag ska hinna sprita händerna mellan varje barn så att jag inte sprider infektioner till de små eller mellan dem.

...att den mamma som vill amma ska få tillgång till min tid, kunskap och stöd och slippa se dem skrivas ut från avdelningen med en nappflaska i handen.

...att jag ska ha tillräckligt med tid för att ge föräldrarna den information, kunskap och tid de behöver för att kunna sköta om sitt lilla barn själva.

...att det ska finnas tillräckligt med personal för att jag ska ges tillåtelse att vara hemma från jobbet då jag har en infektion och därmed slippa ångesten över att jag kanske smittar ett litet, ömtåligt barn.

...att det ska prioriteras och ges tid till vårdutveckling så att neonatalvården i Gävle har en chans att jämföra sig med andra avdelningar i landet och inte som nu, ligga tragiskt långt efter.

...att politiker och ledning ska förstå att neonatalavdelning, BB och förlossning ska ha gemensamma lokaler och att det är den enda hållbara lösningen med avseende på vårdkvalitet, effektivitet, kostnadsminskning och utnyttjande av personalens kunskap och kompetens på bästa sätt.

...att politiker och beslutsfattare skulle se det tragiska faktum att barn och kvinnor prioriteras lägst i sjukvården.

...beslutsfattare ska förstå att sätta barnets bästa i främsta rummet och säga stopp inför överordnande när det gäller neddragningar och försämringar.

...att ledning och politiker ska våga kapitulera och erkänna att sammanslagningen av barnkliniken är en katastrof för barnsjukvården och för villkoren för de minsta och svagaste i samhället.

...att jag ska slippa fundera varje dag över vilket annat jobb jag skulle kunna tänka mig att arbeta med på grund av att jag inte längre kan stå för den vård jag ger.

...att jag ska slippa höra från ledningen att vi i personalen ”ska vara lojala med fattade beslut”. Detta känns tyvärr som ett sätt att försöka tysta våra röster och få oss att ge upp vårt motstånd.

Jag kommer aldrig att bli lojal med detta beslut och jag kommer aldrig att sluta stå upp för barnens rätt och kämpa för att ge våra barn (och deras familj) den bästa starten i livet!

Magdalena Selnes

barnmorska - neonatalvård Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons