Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag städar inte hos rika!

Annons

Jag och min sambo städar och putsar fönster hos helt vanliga människor som behöver hjälp för att hinna med. Tack vare Rut-avdraget kan många fler köpa sig tid till att umgås med sin familj i stället för att städa. Diskussionen kring svart-städning har helt försvunnit i dag. För varför ska man köpa svart städning när det är lika billigt att ta det vitt?

I dag städar vi hos pensionärer som tidigare aldrig skulle ha tänkt sig att ta hjälp. Dels för kostnaden, men också för att de haft svårt att låta någon annan göra jobbet. Men när de ser allt vi gör – bär ut sopor, torkar skåpluckor, gör rent duschkabinen och mycket annat – så blir de alldeles överväldigade.

Min sambo jobbade tidigare som pizzabagare men blev utbränd. Jag är elektronikreparatör och blev uppsagd. Vi kände båda att det inte var någon idé att söka nya jobb inom våra respektive branscher. I stället startade vi eget och har i dag så mycket jobb att vi har två timanställda. Om Rut-avdraget blir kvar räknar vi med att anställa minst fyra personer i Gävle! Om Rut-avdraget i stället försvinner så blir vi arbetslösa igen.

Så sluta säga att städning är ett skitjobb!

Det är precis som att städa hemma hos sig själv. Och vi är en bransch som går framåt. Låt oss få fortsätta göra det, eller förklara åtminstone vad det skulle vara för positivt med att ta bort det.

Margareta Garay och Alp Uygur

Gävle Fönsterpust & Städ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons