Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag tänker inte lämna mitt barn till främlingar

/


Kommer Älvkarleby kommun även att börja stänga äldreboenden och flytta gamla under sommarsemestern eller byta en hel personalgrupp till dementa?

Annons

Då Älvkarleby kommun tycker att det är helt okej att göra så med barnen i förskolorna, stänga avdelningar och flytta barnen till annan avdelning utan att personal följer med! Då de hänvisar till semesterlagen, att pedagogerna ska ha sammanhängande semester. Självklart ska de ha det, de är de minst värda som jobbar med barn, men inte på bekostnad av barnens trygghet! Då restererande kommunala verksamheter delar upp sin personal för att ha trygghet och kompetens kvar inom de olika avdelningarna/jobben. Då de dessutom stänger dagis mitt i semesterbryten.

Alla invånare i kommunen har inte möjlighet att välja när det har semester utan får snällt ta det de får då det inte går att anpassa det till alla när människor jobbar med människor.

Tre inskolningsdagar kan de erbjuda med en ordinarie personal med barnet på den nya förskolan innan de stänger för semester på ordinarie avdelning, och då den personal som är ny även veckan efter, men sedan? Resten av veckorna som är stängda då? Då ska de vara nya igen? Dessutom på en förskola där de ifrågasatte en förälder som ville vara med sitt barn, för att se att barnet har det tryggt och bra. Vill man som förälder lämna sitt barn till en sådan avdelning? Tror att de flesta skulle svara nej. Jag lämnar inte mitt barn till främlingar i främmande miljöer. Vad gör det med barnets grundtrygghet?

Besviken förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons