Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag tror jag blir galen!

/

Jag tror jag blir galen! Kommunals a-kassa kommer att höja avgiften med en dryg 50-lapp samtidigt som jag fick sänkt ersättning med dryga tusenlappen! Det är kanon det!

Annons

Förut fick jag cirka 7 000–8000 i a-kassa medan jag nästa utbetalning kommer att inkassera 6 229 kronor! Det är inte ens i närheten av socialtjänstens norm/existensminimum.

Jag har en rätt brokig bakgrund och när jag väl fick ordning på mitt liv för cirka 3,5 år sedan var jag så glad att jag eventuellt skulle kunna få jobb, slippa soc efter nästan tio år och börja betala av mina skulder. Vad hände? Jo, jag fick börja praktisera åt kommunen för sisådär 20–30 kronor timmen, vilket i och för sig var skönt att ha något att göra.

Sedan får jag en så kallad OSA-anställning (offentligt skyddad anställning) på samma kommunala avdelning, det vill säga AME-Kungsbäck. OSA-anställningen var på ett år men efter dryga fem månader får jag reda på att jag ska gå på min femte (tror jag) jobbsökarkurs som pågår under cirka fyra till fem månader

Jag frågar mina arbetsgivare och min handläggare på AF varför just jag blev vald till detta och måste sluta jobba. Till svar får jag då ”Det kan vi inte säga, det var 50 stycken som skulle bort från OSA (det blev 22 stycken den gången) och du blev vald utan någon egentlig anledning”. Gissa vad jag blev glad!

Jag fick då ett tillfälligt jobb över sommaren på ett trävaruföretag så jag fick till slut tillräckligt mycket arbetade dagar för att kunna stämpla.

Efter det har jag fått jobba extra under somrarna och stämplat/sökt jobb på vintern. Sen september har jag sökt cirka 50–60 jobb men inte ens fått ett nej tack som svar.

Nu har jag fått ett meddelande från a-kassan att jag har 49,5 dagar kvar att stämpla och jag har inte mött kraven för nya dagar. Detta trots att jag jobbade mer under fem månader förra året än vad de kräver för sex månader. Eftersom jag inte hade anställning i sex månader utan bara fem får jag inte ersättning av a-kassan trots tillräckligt arbetad tid

Snacka om att staten/a-kassan/Kommunal vill slå undan fötterna på oss som kämpar!

Jag kanske ska börja knarka och supa igen och bara skita i allt, då får jag ju i alla fall hjälp av soc med en högre ersättning än vad jag får av a-kassan just nu!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons