Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vet hur en nöt ser ut!

Annons

Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör!

Att få sitta tillsammans och äta, att se, smaka och samtala om det som serveras till lunch. En otroligt viktig stund på dagen på förskolan för barnen.

Vi ser ett lärande i allt vi gör med barnen, så även måltiderna. Vi arbetar när vi sitter med barnen och äter och jag tycker det skulle vara en självklarhet att vi äter en portion av maten som serveras tillsammans med barnen, men så ser det ju inte ut tyvärr.

Vi får äta en pedagogisk måltid per vecka, annars betala övriga dagar. Självklart tycker ni kanske, att vi ska betala. Men nu pratar vi inte om en ”dagens lunch ute” i lugn och ro då du har lunch-ledigt. Vi arbetar och ger barnen den där gemensamma stunden med allt vad det innebär, med cirka sex barn runt bordet som behöver stöd under sin måltid. Jag och de flesta andra som inte vill betala äter sin medhavda matlåda tillsammans med barnen som det är nu och man kan prata med barnen om vad man äter och hur min mat smakar. Och så kom det förra veckan… Beslutet från högre uppsatta: Stopp för att äta sin matlåda tillsammans med barnen! Den ska ätas i personalrummet på rasten. Vi ska alltså sitta och titta på när barnen äter. Förklaringen till detta: Vi ska vara en nötfri förskola.

Jag är vuxen jag kan ansvara för att inte stoppa nötter och dylikt i min matlåda. Jag kan ansvara för att jag inte ger barnen av min mat! Ni som beslutar kom ut till verkligheten och se arbetet vi gör utifrån vårt uppdrag! Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör

Karin, förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons