Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill börja mitt eget liv!

/


Jag fyller snart 16 år och har redan varit med om väldigt mycket i mitt liv, jag har fått smaka på vuxenlivet och jag gillade det.

Annons

Jag kommer snart börja mitt första år i gymnasiet som är början till att bli min egen person.

Jag är nervös inför de sista nationella proven och studerandet ligger högt upp på min prioriteringslista just nu. Jag känner mig även glad trots den sista stressen, jag ska ju trots allt få börja på det gymnasieprogram jag sökt till. Vad mer kan en ungdom önska sig?

Jo, att få börja sitt eget liv.

Det kan väl inte vara så svårt tänker ni?

Det är väl bara att föräldrarna låter dig få städa rummet själv, gå ut med hunden och kanske börja dela ut reklam och tjäna extra pengar.

Men, nej! Det här har man redan gjort sen något år tillbaka, jag vill redan nu börja med att städa min egenlägenhet. Det blir ju alldeles perfekt eftersom att jag redan får söka extrajobb. Att få ta nästa steg in i vuxenvärlden, jag är redo!

Jag tycker att jag redan nu borde få ställa mig i bostadskö, ge mig en chans att visa att jag kan ta ansvaret. Om jag har förmågan att ta hand om ett annat liv och jobba och tjäna mina egna pengar.

Ja, då kan jag ta hand om en lägenhet också!

Sänk åldern för att få ställa sig i bostadskö, jag vill visa att jag kan vara självständig för det kan jag.

Om åldern skulle sänkas för att stå i bostadskö skulle ni få se vår stora bostadsbrist. Nu är det dags för oss alla att tänka till.

Lycklig men frustrerad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons