Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill ha en ledarsida – inte en historieboksida


Jag har saknat dig, Jenny, dig Anna, Göran Greider och Stefan Sundström på ledarsidan.

Annons

Annan intressant läsning kan förvisso finnas att läsa på denna plats i tidningen. Men, ändå.

Ledighet måste givetvis ledarskribenter ha men ledarsidan är så obeskrivbart viktig i en tidning och nu har det känts lite som en ”i stället för-sida”. Visserligen Arbetarbladets texter men, som sagt, ändå.

Jenny och Anna ni är båda så duktiga och viktiga. När ni på tidningen ibland stänker lite Greider och lite Sundström över ledarsidan så blir den alldeles fantastisk. Lysande minsann. Det händer att tårar smyger sig fram.

För mig är ledarsidan viktig och det första jag läser. Bygg ett staket runt den. Låt den inte bli en slags historieboksida.

Lena Leckström

SVAR DIREKT:

Hej Lena! Vad roligt att du gillar ledarsidan. Under jul- och nyår publicerade vi på ledarsidan en artikelserie vars syfte var att fungera just som en historiebok. Vår ambition är, utöver att bilda opinion, även att folkbilda. Givet den politiska utvecklingen i Sverige, med ett rasistiskt parti i riksdagen som tyvärr nära 13 procent av befolkningen sympatiserar med, finns det i dag, anledning att blicka just bakåt.

Texterna vi publicerat är en påminnelse om vad som varit, om nazismen, rasismen och främlingsfientligheten som härskare, hur en arbetsmarknad utan ett starkt skydd för arbetstagare kan se ut och, även, lokaltidningens roll i civilsamhället. De där texterna skildrar utvecklingen i Sverige och världen under 100 år, våra snedsteg som kollektiv men också våra landvinningar och vårt mod.

Vad gäller Arbetarbladets oberoende socialdemokratiska ledarsidan och dess framtid, avgörs denna ytterst av medieutvecklingen och MittMedias liberala ägare. Att du som läsare hör av dig och markerar att du anser ledarsidan vara av vikt, är något vi naturligtvis är glada över, då detta innebär ett värdefullt stöd. Men vad som sker i tidningsvärlden just nu är just utveckling, och inte, som det alldeles för ofta framställs som, avveckling. Som redaktör för Arbetarbladets ledarsida ser jag skeendena inom mediebranschen som en möjlighet, inte ett hot. Aldrig förr har de som arbetar med att göra tidning varit så välutbildade och välmeriterade som nu. Aldrig tidigare har nyheter varit lika lättillgängliga.

Utveckling och strukturomvandling är aldrig en smärtfri process, men det är en naturlig process.

Jenny Wennberg

politisk redaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons