Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill ha svar: Är skolmaten bra eller dålig?

/

Angående diskussionerna om skolmaten.

Annons

Alla människor gillar eller ogillar olika typer av mat så att bara prata om skolmaten räcker inte. För att kunna klargöra hur skolmaten smakar, rent statistiskt, kan vi föräldrar provsmaka maten. Jag skickar härmed ut en förfrågan till alla föräldrar: Skulle ni vilja äta lunch i era barns skolmatsal för att kunna ta ställning om maten?

Om det är tillräckligt många föräldrar som gillar eller ogillar maten får statistiken tala. Det enda som krävs av er föräldrar är att ni när ni kliver in i skolmatsalen måste vara öppna i sinnet. Låt er inte vara påverkade av vad andra tycker om maten, skapa en egen uppfattning utan intryck från vad som står i media. Var objektiva! Gör en stor undersökning om skolmatens kvalitet med hjälp av föräldrar. Ett plus skulle vara att prova lite olika maträtter för att skapa en bredare undersökning som skulle kännas mer trovärdig. Antingen bjuder Sodexo in föräldrarna eller så går vi föräldrar bara dit och äter med barnen.

Jag har ätit på min dotters skola och tyckte att maten var helt okej, men å andra sidan är det bara mina smaklökar. Min dotter tycker att maten ibland är jättegod och ibland äcklig men det är samma sak där; hon gillar helt enkelt inte all mat. Vi vuxna kan i alla fall med alla våra års ”ätande” ta ställning: Smakar maten bra eller dåligt, vare sig det är vår favoriträtt eller inte. Med en riktig undersökning med hjälp av föräldrarna kan vi få svar på frågan: Är skolmaten bra eller dålig? Svaret på frågan kan visa om det behövs eller inte behövs omorganisation i processen av lagandet av maten. Ju fler som testar maten och ju fler maträtter som testas desto mer trovärdigt blir svaret. En idé skulle vara om Arbetarbladet skapar någon typ av registreringsmöjlighet på sin webbsida där föräldrar kan välja om de gillar maten eller inte. På så vis kan det bli underlag för vidare påtryckning hos politikerna, eller inte. Det beror så klart på resultatet.

SVAR DIREKT

Bra idé, Maria! Vi lägger upp en möjlighet på vår hemsida för alla som vill att tycka till om skolmaten är tillräckligt bra eller inte.

Vi låter frågan ligga ute under nästa vecka och redovisar resultatet nästa lördag.


Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons