Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill inte ens strålas under gränsvärdet!

/


I dag godkänner politiker i byggnadsnämnder master trots protestlistor från boende.

Annons

Det är accepterat att ignorera boendes oro för strålning. Det är okej att negligera föräldrars protester att deras små barn kommer vistas hela dagarna i strålningen från en mast. Det är okej att huset nära masten minskar i värde och kan blir svårt sälja i framtiden. Om du blir sjuk av masten har du heller ingen rätt att klaga. Det kan vara okej att protestera om man tycker att masten är ful. Att stråla medborgare under gällande gränsvärde är tillåtet.

11 Maj 2015 ”I en appell till FN och WHO skriver 190 vetenskapsmän att de är allvarligt oroade eftersom beläggen för hälsorisker långt under gällande riktlinjer har stärkts, exempelvis ökad cancerrisk. De hävdar att riktlinjerna därför behöver skärpas och att allmänheten och sjukvårdspersonal informeras om riskerna.”

Vad driver dessa 190 forskare att kämpa i motvind så till den grad?

De tror samtliga att vi kan få biologiska effekter i kroppen, läs cancer, av strålning långt under gällande riktlinjer. Varför tystas den här forskningen ner? Tänk om masten ger ett enda barn cancer? Varför tror vi svenskar så blåögt på vissa myndigheter när vi konstant ifrågasätter andra?

Applicera försiktighetsprincipen och ta våra medborgares oro på allvar!

Elisabeth Blomgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons