Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill inte vara med och betala för alkoholreklam

/


Ja, då är det lönehelg och dagens Arbetarbladet är fylld av alkoholreklam.

Annons

Hur mycket försäljningen av alkohol ökar vet jag inte, men att det medför en massa annat elände, det kommer vi att få läsa i denna tidning efter helgen. Då fylls väl utrymmet efter reklamen med de konsekvenser det skapat, såsom familjetragedier, våldtäkter och misshandel.

I del ett är det stora annonser på 7 av 24 sidor. Förstår att reklamintäkter är viktiga, men jag vill inte vara med och betala för en tidning som mer påminner om en katalog från systembolaget än en morgontidning.

Jag vill läsa (glada) nyheter, intressanta artiklar med mera. Gärna reklam, (i en begränsad del av tidningen) men ej för alkohol och tobak.

Farmor 2

SVAR DIREKT:

Annonser är enormt viktiga för en dagstidning. De ger oss intäkter som finansierar den lokala journalistik vi dagligen gör i tidningen och i våra digitala kanaler.

Torsdag 16 april hade vi ovanligt många vinannonser i tidningen. Ett antal läsare har reagerat på det och jag förstår att det kan ge upprörda känslor, speciellt när det var så många vinannonser just denna dag.

Jag och Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg diskuterar för övrigt vinannonser i det senaste avsnittet av vår podcast #GullbergNordström: blogg.mittmedia.se/gullbergnordstrom/ Som ansvarig utgivare är jag ansvarig för allt innehåll i tidningen, även annonser. Det innebär att inte alla annonser publiceras per automatik. Även om alkoholens skadeverkningar är väl kända har jag inte funnit anledning att säga nej till vinannonser.

Det viktiga vid en publicering är att annonserna innehåller en tydlig ruta som just varnar för alkoholens skadeverkningar.

Det är inte Systembolaget som annonserar, utan vinproducenterna själva.

Daniel Nordström

chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons