Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill teckna när andra pratar skit

/


Jag har aldrig hört en riksdagsdebatt der det pratats så mycket skit!

Annons

Jag borde gjort som än känd Gävlepolitiker skrev på en tuschteckning under ett landstingssamman-träde:

”När andra pratar skit då tecknar jag” !

Tyvärr är jag för dålig i teckning för att göra detsamma. Mitt politiska intresse tog över och jag kämpade mig igenom debatten.

Därmed lyckades jag få klarlagt vad debatten egentligen handlade om.

Den borgerliga oppositionen vill gå med i Nato, det framgick väldigt klart. Ingen ställde sig frågan: Kan vi i Sverige utreda hur Ryssland kommer att agera om Sverige ansluter sig till Nato? Det är väl uppenbart för alla att Rysslands agerande i Ukrainakonflikten syftar till att gå vidare med angrepp på de baltiska staterna.

Då skulle Nato i Sverige vara ett mycket närliggande och stort hot mot Rysslands planer. Då gäller det för dem att föregripa det hotet.

Nu gällde riksdagsdebatten ett mycket allvarligare ämne. Kerstin Lindgren (C) som ofta talar fortare än hon tänker lyckade avslöja att om inte regeringen går med på en utredning om Nato så kommer Decemberöverenskommelsen inte att gälla. Det framställdes som ett klart hot. Allianspartiernas syn på förhandlingar är att motparten alltid ska lägga sig platt för deras åsikter. Det har nog fler än jag förstått. Den överenskommelsen avsåg bara att rädda Allianspartierna från ett valnederlag större än de fick i höstvalet. Nu är deras uträkning att provocera S-regeringen till flera nederlag i de frågor som det skulle skapas samsyn i.

Jan Björklund har uttalat att en förutsättning för en samsyn med regeringen är att den accepterar Alliansregeringens tidigare beslut i energifrågan.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons