Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Journalistisk etik i England!

Annons

Jag vill börja med att jag beslutat att inte längre skriva insändare om inte något exceptionellt inträffat! Skälen till att jag deltagit i debatten på Debatt och Insändarsidorna är att jag ville ge politiska synpunkter till dem som inte har modern datateknik att tillgå. Den möjligheten har blivit sämre då papperspressens innehåll blivit allt mindre.

Det har inneburit att det blir färre som håller sig med en dagstidning tryckt på papper.

Jag vill passa på att tacka för alla positiva reaktioner jag fått från läsare.

De negativa har varit få. Priset tar dock den som ringde och sa att de som är över 75 år behöver vi inte bry oss om.

Har man fått förmånen att bli äldre så har man också fått en hel del livserfarenhet som den som minns skeenden kan förmedla. Det kan knappast vara negativt.

För att övergå till rubricerade ärende, gäller det uppgifter i SVT om att tre större tidningar i England inte bara rekommenderat väljarna utan uppmanat dem att rösta för utträde.

Jag studsade över uppgiften. En journalists uppgift enligt min mening, är att beskriva för och nackdelar med de föreslagna alternativen och att inte själva redovisa sin subjektiva syn på vilket beslut som skall fattas och än värre att uppmana väljarna till att fatta visst beslut.

Dessvärre tycker jag att man kan se vissa tendenser i den riktningen även i Sverige, även om jag inte sett någon direkt uppmaning till väljarna att fatta vissa beslut.

Min syn på journalistisk etik tycker jag återspeglar sig väl i Bo-Inge Andersson Kommentarer i SVT, till resultatet av Englands utträdesbeslut ur EU.

Den kan jämföras med andra officiella kommentatorers som kanske mer skrämmer väljarna än nödvändigt.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons