Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kabulgator och en gokartbana

Annons

Man pratar ofta om att gatorna i stan (Gävle) är under all kritik, och man hoppas att det snart ska finnas pengar att laga eller helst av allt lägga helt ny beläggning. Som en turist sa åt mig för några dagar sedan: ”Gävle är vackert men gatorna är som om man vore i Kabul i Afghanistan”.

Jag kör taxi eller färdtjänstbuss här i Gävle och Sandviken och alla kunder gnäller på att det känns i kroppen av alla gupp.

På Vallongatan så åker vi med personer till och från Vallongården och till Linden som är en daglig verksamhet.

På Vallongatan har man satt upp betongkoner. Inte två utan sju stycken så att man knappt kommer fram. Det känns som man är på en gokartbana. Jag har aldrig sett något liknande. Man undrar om det bor någon från kommunen där för att få tillstånd att göra så här?

Här i Sverige är vi så snälla att man skulle kunna göra vad som helst utan att någon protesterar.

På Staketgatan mot näringen har man vid viadukten satt upp skärmar och gjort en tvåfilig väg till enfilig. Det ser ut som om man skulle börja på något vägarbete, men så här har det sett ut i flera år utan en förklaring till varför man gjort så här?

Nu kommer ett till gnäll: när man åker vid 16-tiden på fältskärsleden förbi brandstationen, vare sig man åker söder ut eller norrut, så synkar inte ljusen alls.

Borde man inte kunna fixa trafikljusen så att det flyter naturligare vid rusningstrafik, när alla ska hem från sina arbeten.

Det vore kanske bra för miljön och för oss som vill komma hem i tid.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons