Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner mig lite tryggare nu med Löfven & Co vid rodret

/

 Överraskar mig själv med att tycka att Stefan Löfven & Co gör ett riktigt bra jobb.

Annons

Kanske med tanke på att jag inte är socialdemokrat och med hänsyn till de ovanligt tuffa regeringsförutsättningar som för närvarande bjuds. Känner mig trots allt lite tryggare nu med kapten Löfven vid rodret.

Upplevde under Alliansens år vid makten mer än någonsin att ord och handling inte gick hand i hand. Påfallande ofta fick det politiska spelet mig att känna mig förd bakom ljuset. Att (Nya) Moderaterna valde att kalla sig Sveriges Arbetarparti var för mig ungefär lika trovärdigt som om Vänsterpartiet skulle utöka sitt partinamn med ”Gräddhyllornas försvarare”.

Så till exempel lyftes alltid den lilla människan av någon anledning ofta ”undersköterskan” vill jag minnas fram som den stora vinnaren i deras jobbskatteavdragslotteri så och så många hundralappar mer i plånboken fick hon minsann varje månad med Alliansens finanspolitik.

Från Allianshåll var det knäpptyst om vilka som kammade hem högvinsterna i lotteriet de redan välbärgade. Dimridåer och skatteslöseri på imponerande hög nivå!

”Välstånd byggs med jobb. Inte med bidrag.” kunde man vidare läsa på en av Moderaternas valaffischer hösten 2014 (med adress främst till Socialdemokraterna, kantänka). Alliansens generösa bidrag serverades i stället raffinerat förklädda till avdrag inte sällan en förmån som främst de redan tillgodosedda kan utnyttja bäst.

Nåväl, i kölvattnet av bland annat nedslående rapporter om vikande opinionssiffror och intensiv bevakning under lupp där minsta utdömt snedsteg basuneras ut med stora bokstäver har enligt min mening Stefan Löfven och hans besättning hittills klarat stormarna tämligen väl.

G som i Godkänd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons