Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kastrera era hankatter i tätbebyggda områden

Annons

Svar till ”Katter hör hemma hos kattägaren och inte hos oss”, 5 november.

För det första uträttar inte katter sina behov på det sätt du beskriver, däremot kan du haft en okastrerad hankatt hos dig som ”pissat” in revir. I det fallet kan jag hålla med om att i tätbebyggda områden bör man se till att kastrera hankatter och även sterilisera honor.

Tycker nog över huvud taget att alla borde göra det, det finns tyvärr alltför många katter som ingen vill kännas vid och det är inte katternas fel, utan de har hamnat hos olämpliga ägare.

Glöm inte heller att det finns även olämpliga hundägare. Hur många hundar far inte illa, utvecklar ett aggressivt och nervöst beteende. Det finns en anledning till att hundar inte får gå lösa.

En katt blir i stället skygg och drar sig undan människor, om den inte får den tillsyn och tillgivenhet som alla levande ”tamdjur” har rätt att få. Gefle katthem och alla andra katthem ska ha en stor eloge för det arbete de utför.

Och till sist: prata med din granne om deras katt ställer till obehag för dig, så pass uppriktig måste du kunna vara, eller hur? De kanske inte är medvetna om ditt problem.

Kattägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons