Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunismen i våra samhällen

/

Annons

SVAR TILL: Göran Greider, ledare, 27 juli

Jag är egentligen ganska less på Göran Greider som dyker upp i alla möjliga morgonsoffor och säger förväntade saker. Byter alltid kanal numer när Greider sitter i någon panel som en gammal pascha och sprider förnumstigheter som en gödselspridare.

Men det här var något nytt: att våra hjärnor är kommunistiska! För det första så måste man undra vad kommunism står för och jag tittar mig omkring i världen och ser ondska i Nordkorea, gamla Sovjetunionen, DDR och andra korrupta gamla öststater plus några suspekta stater i Afrika, Kuba och så vidare.

Greider gör ett tankefel genom att först påstå att våra hjärnor är kommunistiska och sedan fyller på med ”bevis” för det med exempel som ”när en granne drabbades av en stroke ryckte vänner och bekanta in och fixade en massa saker som behövde göras och bara tanken på att någon skulle tänka sig att ta betalt för att hjälpa till med exempelvis vedhuggningen var otänkbar – ja, direkt omoralisk”.

Jo, jag håller med om att många människor har sådana goda egenskaper, men slutsatsen man kan dra av det är att nästan alla människor – och för den delen även hjärnorna – är empatiska och hjälpsamma. Men att det skulle handla om kommunism, snälla Göran Greider, du försöker bara lura dig själv!

Tala om för mig var kommunism gjort sig känd för dessa egenskaper! Göran Greider tar till ett gammalt knep för att försöka lura oss genom att först lägga fram en tes, ”våra hjärnor är kommunistiska”.

Sedan ”bevisar” han tesen genom att nämna en massa goda exempel på ”snällhet” som ligger så långt från kommunismen som tänkas kan.

Även om jag inte är troende skulle jag kunna dra till med att hjärnan är ”gudomlig” – men definitivt inte kommunistisk!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons