Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köp en gummiflotte och förstå

Annons

Världens kanske största humanitära flyktingkatastrof pågår och kommer att pågå en lång tid. Säkert flera år. Människor flyr för sina liv. Många länder stänger sina gränser för dessa människor. Länder varifrån landets invånare tidigare varit utsatta för förföljelse har glömt detta.

Länder som Finland, Danmark, Norge, Ungern och Polen till exempel verkar ha strukit detta ur sina historieböcker. Det verkar vara mer regel än undantag att glömma sin egen historia.

I Sverige pågår organiserad förföljelse. Flyktingboenden brinner. Attacker sker mot de som ser annorlunda ut. De med annan hudfärg, religion och språk som inte är europeiskt utsätts för allehanda dåd. Folk är rädd för det som är annorlunda. Många tror att de som flyr inte har någon orsak att fly. Att man kommer hit för att ta del av Sveriges olika sociala skyddsnät.

I stället för att sitta på kammaren och spekulera i om människor flytt eller kommit hit för utnyttja system rekommenderar jag att du tar reda på fakta.

Ta kontakt med humanitära organisationer som verkar för de flyende. Röda Korset, kyrkan, Rädda Barnen är exempel på sådana verksamheter. Du kan också bidra med en hjälpande hand. Men om du fortfarande är tveksam rekommenderar jag att du köper en gummiflotte, bjuder med dina vänner, familj eller andra. Fyller flotten långt över den rekommenderade antalet personer. och ror ut med den långt från land. Låter luften sakta pysa ut. Tar er tillbaka mot land och förhoppningsvis överlever. Då kan du själv uppleva hur det kan vara att fly.

SRW

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons