Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köp inlines åt bandyspelarna

Nu får det vara nog! Bandydebatten har gått för långt.

Annons

Det hundratals människor diskuterar är en ickefråga som är mycket enfaldig och grymt irrelevant. Tänk på världsliga problem, svältande barn, ja vad som helst. Men det är inte ens i de trådarna jag vill börja nysta.

Se på bandyn ur ett miljöperspektiv eller feministiskt perspektiv. Hur mycket pengar betalar föräldrar för att deras döttrar ska få rida, många kronor. Kan en bandyspelare berätta vad denne behöver betala för att få spela? Utrustning ska vi inte ens gå in på. Så den andra tråden, miljön. Vi går mot varmare och varmare klimat, så varför konstkyla en hel plan? Det är skrattretande. Tänk vad mycket dricksvatten som skulle kunna produceras för samma pengar. Själv står jag med magont i affären och vänder och vrider på varor, cyklar så ofta jag kan och så vidare, för att skona miljön. Jag tänker på klimatflyktingar, hav som stiger och djur som utrotas på grund av växthuseffekten. Men det är jag tydligen ensam om, skrämmande!

Nej, lägg ner bandyn! Dessa bandyspelare kan lära sig om miljön. Och Älvkarleby kommun, satsa på tjejsporterna, rusta ridhuset och sponsra alla de duktiga tjejerna.

Tänk efter och lägg ner denna nedsmutsning. Kan bandyn försörja sig själv, ”fine”. Annars ska inte mina skattepengar gå dit. De kan vi lägga på annat, till exempel den exemplariska, underbara, praktiska, vägen genom Skutskärs centrum, vilket lyft. Och jag var inte spydig. Så köp inlines till bandyspelarna och lägg ner denna debatt. Tack för mig och heja alla vidsynta.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons