Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnans roll i den slutliga katastrofen

Annons

Bland miljökämpar är det inne att oja sig över utsläpp av koldioxid. Dessa självplågare kan ge sitt lilla bidrag genom att inte andas ut efter en demonstration. Utandningsluften är nämligen rik på koldioxid. Något som dessa grupper aldrig talar om är att växter är beroende av koldioxid för att leva. 

Överbefolkningen är också ett ämne belagt med tabu. Om människan verkligen är allt onts moder, vore det befogat att drastiskt minska barnproduktionen. I tidigare generationer kunde ett jordbrukande par få tio barn eller mera, och hälften måste se sig om efter jord att sätta hackan i. Den andra hälften ägnade sig åt att föda ännu flera barn. Barnproduktionen har inte utretts: är det kvinnans sätt att demonstrera sin unika förmåga, eller är det ett sätt att låsa in sin man?

Om det är människan som förstör miljön är det orimligt att uppmuntra till barnafödande. Ett sätt att begränsa folkmängden är att ge barnbidrag enbart till en kvinnas första barn. Om det blir flera får maken arbeta mera för att hålla sig med lyxen av en hel skara. I andra länder måste man hitta motsvarande lösningar för att undvika människosläktets utplåning genom svält, vattenbrist och krig.

Gunnar Bäckström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons