Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkans lagliga diskriminering?

I dagarna gick det att läsa att Svenska kyrkan ansöker om fortsatt vigselrätt, och att de är stolta över att ha hittat en medelväg som skulle kunna funka även för homosexuella par, så långt är allt väl.

Annons

Jag läste Svenska kyrkans förslag, det finns på nätet för allmän beskådan på www.svenskakyrkan.se Det är i det stora hela en rätt lättsam läsning, skönt att se att kyrkan numera närmar sig verkligheten, men sedan på sidan 34 dyker det upp något som är rätt skrämmande. Kortfattat säger Svenska kyrkan att de medvetet ska ägna sig åt laglig diskriminering av homosexuella med hänvisning till några luckor i lagrummet, gråzoner helt enkelt. I stället för att försöka vara ödmjuka, förstående och förlåtande, så står sådant som att diskrimineringslagen inte uttryckligen förbjuder kyrkan att diskriminera samkönade par...

Svenska kyrkan, Hur tror ni att ni ska få något förtroende hos era kunder om ni fullt medvetet ska ägna er åt ännu ej illegal diskriminering? Jag hoppas verkligen att Svenska kyrkan inte får rätten att viga någon så länge som Svenska kyrkan medvetet tänker ägna sig åt diskriminering!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons