Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkovalet – ett politiskt spöke?

Annons

Är kyrkovalet ett politiskt spöke? Man får lätt uppfattningen att vissa nomineringsgrupper inför kyrkovalet i morgon ser spöken. Genom att de för denna debatt i media är risken den att det blir ett politiskt val.

Alla vi som finns på de olika valsedlarna gör det för att vi vill det bästa för Svenska kyrkan. Vi delar och bejakar kyrkans värderingar och förkunnelse. Många är redan aktiva inom kyrkan och deltar i körsång, bibelstudier, arbetar med RIA, deltar i barngrupper och naturligtvis besöker kyrkan vid gudstjänsten.

Tror ni att någon av oss som eventuellt blir valda till ett förtroendeuppdrag i församligen, samfälligheten, stiftet eller kyrkomötet, skulle använda detta förtroende för partipolitisk debatt? Det är för mig och andra helt otänkbart. Vårt intresse är Svenska Kyrkan och precis som många vill vi ha en öppen, välkomnande, världsvid och kärleksfull kyrka för barn och vuxna oavsett kön och hudfärg, en kyrka för och mig. Vad kan vi göra?

Alla personerna på valsedlarna har ett unikt kunnande som man fått tack vare sin yrkeskarriär. Sammantaget är vi en stor tillgång för församlingen och vi vill dela med oss av vårt kunnande till hjälp för kyrkan. Så snälla ni som ser ”politikerspöken”, de finns inte. Låt oss i stället gå ut med glädje och tjäna herren.

FiSK i Gävle

Folkpartister i Svenska kyrkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons