Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämna LSS ifred, Stefan Löfven!

Svar till Jenny Wennberg, 27 juli

Annons

Jag håller med Jenny Wennberg helt och hållet. Man blir oerhört beklämd och ledsen när man följer debatten om vinster inom vård och omsorg. Trodde verkligen inte att Stefan Löfven skulle falla i fällan som Jonas Sjöstedt gillrade. Löfven gör tydligen allt för att behålla makten och blidka Vänsterledaren.

Jag kan hävda att återsocialisering (tillbaka till staten) är nödvändig av vissa verksamheter som Posten, sjukvården, äldrevården och skolan. Speciellt skolan som vi vet är ett enda stort misslyckande som i dag styrs av kommunerna och därför ”nästan” är socialiserad men det räcker tydligen inte. Där tycker jag Jonas Sjöstedt ska lägga krutet i stället, men då är det tyst.

Det visar med all önskvärd tydlighet att kommunerna är helt olämpliga som huvudmän.

Detta säger jag trots att jag har röstat på borgarna de senaste 40 åren och är uppvuxen i ett arbetarhem.

Däremot ska den reform som togs 1993 som heter LSS absolut vara kvar i sin nuvarande form. Jag har själv ett barn som ett privat assistansbolag haft under sina vingars beskydd ända sedan början av 00-talet. Det har fungerat alldeles utmärkt för mig som förälder och jag är oerhört nöjd och känner mig trygg med detta.

Det finns naturligtvis rötägg i branschen som har betett sig rent kriminellt, dessa ska klämmas åt rejält och elimineras så att de seriösa kan vara kvar på marknaden och de ska i stället premieras i tället för att klämmas åt. Man blir ju oerhört upprörd när man hör att den rödgröna regeringen redan har gjort om ”spelreglerna” till kommunernas fördel.

Den här smygsocialiseringen är otäck och måste omgående stoppas.

Nu är det två år kvar till nästa riksdagsval och jag uppmanar alla som läser det här att lägga sina röster på de som en gång instiftade LSS-reformen 1993, det vill säga de blå och inte de röda.

Vi får hoppas att de inte hinner förstöra allt innan dess.

Som förälder blir man orolig om kommunen ska sköta det här speciellt när man vet hur det fungerar i dag med långa kanaler till de som bestämmer, sammanträden, långa ledigheter, slapphet, lathet, likgiltighet.

Sammanfattningsvis Stefan Löfven, koncentrera dig på Posten, den ”vanliga sjukvården/åldringsvården” och skolan om du nu måste återsocialisera för att gå Jonas Sjöstedt till mötes, men lämna LSS ifred!

Helnöjd förälder ”så här långt”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons